PEPPERMINT GINGER PLUS

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi

♡herba asli pudina,

♡halia,

♡jintan hitam

♡ jintan manis

Kandungan gabungan timur dan barat ini memberikan rasa yang nyaman, selesa  dan melegakan.

Pil-pil juga boleh dihancurkan dan  dicampur dengan air panas atau pun teh panas  untuk minuman herba semulajadi.

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.

Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

FENNEL & ANISE
PEPPERMINT GINGER PLUS

 

DISCLAIMER 

 

ZINC COMPLEX

Dirumus dari zinc glukonat semulajadibergabung dengan nutrient semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.
Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang.Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

MANFAAT UTAMA
☆Mengaktif 200 jenis enzime
☆Membentuk kolagen
☆memperbaiki diabetes
☆bantu mengatasi /mencepatkan pemulihan luka, mengatasi pembengkakan prostat, anemia
☆meningkatkan sistem imun
☆memperbaiki keupayaan seks lelaki
☆membantu dalam proses ovulasi bagi wanita
☆memperbaiki radang kulit
☆mengekalkan deria bau

MAKLUMAT TAMBAHAN
zinc dlm prostat lelaki adalah 10kali ganda dari organ lain.defisiensi yang serius akan mengakibatkan masaalah seperti kematangan organ seks yang lambat,impoten,perkembangan yang kecil, kiraan sperma yang rendah,penuaan pra matang dan keguguran rambut .zinc di perlukan dari remaja hingga ke umur tua.

image

Disclaimer

Bagi anda yang berminat tentang product ini, atau mengalami masaalah yang disebut, boleh hubungi saya disini

BIJI GATAL HILANG, VITAMIN E

Petang tadi,lepas mandikan aini.time nak lap badan nampak bintik gatal gatal (org malaysia kata rashes hehe) kat area m*nt*t dia..
Maybe kesan pampers tu kan.almaklumlah sekarang ni musim panas berkuap plus kulit dia memang sensitive.
Tak tunggu lama ambil je vita e kapsul tu..tenyeh cecair yang kat dalam tu kat area bintik merah tu. Bila check balik.bintik merah tu nampak berkurang .lega hati umminya haa
Satu kapsul tu boleh tenyeh 3kali tu..sangat laa jimat.
Botol vita e pulak macam ni.tak besar dan tak kecil

image

Tahu tak apa yang apa keperluan vita e pada kita?
Banyak kelebihan vita e ni .antaranya
♡anti oksidan yang lebih tinggi dari vitamin c
♡bantu mengatasi masaalah kulit berminyak
♡bantu mengatasi masaalh jerawat dan jeragat
♡bantu pudarkan parut (sekarang ni ummi sedang gigih telan vitamin e sebab ada parut jerawat kat dahi.betul betul kat tengah tu heheheh)
♡bantu cegah risiko penyakit jantung,catarax
♡mengurangkan risiko alzheimer
♥♥juga merupakan vitamin cinta bagi menyemarakkan hubungan suami isteri.♥♥♥
Malah shaklee juga melengkapkan vita e untuk penyerapan optimun dengan menambah kandungan selenium ke dalam vitamin e ini.

Anda berminat nak dapatkan product ini boleh hubungi saya di 016492459/aini.q@live.com

GORGEOUS BERKULIT CANTIK

ESP UNTUK SI GORGEUS

Soya Untuk Kulit Cantik

Haaaaaaaaaa…hari ni nak citer pasal ESP pulak… apa itu ESP, nape glamer sangat ESP ni yer..

Energizing Soy Protein and short formnya adalah ESP…

 

Jadi apa yang istimewanya ESP ni yang sampai laris sampai habis stock tu yer…

Sebab ESP adalah sumber protein soya terbaik. ESP mampu menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar sebabnya bekalan sumber tenaga yang konsisten.

 

ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  disamping itu juga ESP adalah rendah  lemak dan  bebas laktosa serta kolesterol, ESP juga mengandungi lima  (5) vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones

Satu hal yang nak bagitau soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO).

 

Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses pembenihan hinggalah saat pemprosesannya seterusnya sehingga penyimpanannya..Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik.

Itu sebab cara kita nak consume ESP pun haruslah memastikan zat yang di preserves tu kekal

 

APA ITU NON-GMO, nanti saya akan ceritakan dalam enrty lain yer… sebab saya pun baru tau soya dipasaran kita kebanyakannya adalah GMO

kenapa kena pilih NON-GMO product…sebabnya product GMO ni boleh sebabkan alergy, toxic dan jugak potensi cancer.. tu kadang ada org claim product soya boleh sebabkan kanser kan.. haaaa sebab product tu GMO based. jadi kalau boleh (di ulangi, kalau boleh) pilih sumber soya yang ada label NON-GMO. antara makanan yang di ketahui high potential GMO adalah jagung, soya.. banyak juga.. nanti cer check kat link tu.

Macam mana nak consume ESP ni, boleh macam-macam cara ikut kesukaan kita. Cuma jangan laa bancuh dgn air panas yer.. nanti habisss zatnya tu. Sia-sia jer kan…

Jadi ingin saya tekan kan sekali lagi, kelebihan-kelebihan ESP Shaklee ni

 

❦ membantu kulit menjadi lebih halus, gebu dan berseri

❦ membantu memudarkan parut parut lama

❦ membantu membina kuku dan rambut yang lebih sihat

❦ membantu untuk diri yang lebih sihat , ketahanan yang lebih mantap

 

598766_410317525741494_31402345_n

 

ESP – bukan sahaja fit bagi tujuan nak kulit cantik jer . boleh jugak nak slim, nak bantu tambah susu badan ( dengan cara penyusuan yang betul), semua boleh …

Berminat nak tau lebih lanjut? nak tanya harga, apa saja … bolehlah hubungi saya

Asikin Rahman di 0164192459 @ 012460274

 

DISCLAIMER : Statements contained in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

IMPROVE MEMORY DENGAN LECITHIN

IMPROVE MEMORY DENGAN LECITHIN

LECITHIN… vitamin ini sinonim dengan bentuk badan yang ideal.. bagi sesiap yang “mengidam” berat badan macam anak dara (bagi yang dah kawen), atau anak dara yang nak kurangkan berat tu memang sesuai sangat..

 

Okey , kenapa lecithin ni sesuai untuk process menurunkan berat badan.

pertamanya Lecithin SHaklee memang Halal dan di luluskan oleh KKM.. so jangan risau. kalau x percaya tanya saya (hehehe).

Nak tau apa itu lecithin, bolehlah kalau nak gugel  ngan wikipedia ke kan..tapi yang saya nak citer is about Lecithin Shaklee.

 

PERANAN LECITHIN

Peranan utama lecithin ini adalah untuk memastikan lemak yang diambil dalam makanan kita tak lekat pada membran sel kita lalu membentuk lemak. Jadi ini lah fungsi nya. Lecithin akan pecahkan lemak-lemak yang tidak di perlukan ini terampai-ampai (ader ker perkataan ni) dalam salur darah dan akan di buang melalui sistem perkumuhan kita. dan soya merupakan sumber lecithin yang terbaik kerana bebas kolestrol.

Selain dari untuk kuruskan badan, lecithin ini mengandungi sumber utama kolina yang membantu untuk improve daya ingatan kita.

almaklumlaaa usia meningkat makin banyak yang kita lupe kan kan

 

Jadi bagi anda- anda di luar sana yang ingin improve kadar kesihatan diri, apa kata cuba ni. anda boleh menghubungi saya bagi mendapatkan free consultation.

jangan segan jangan malu.

 

Hubungi : 019-4602749 / 0164192459

 

 Penafian : Segala testimoni/ penulisan tentang product yang di tulis/ shared di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose, atau mengubati sebarang penyakit. Penyembuhan hanya milik Allah. Bagi pembaca yang ada masalaah kesihatan, sila dapatkan nasihat dari pakar perubatan bertauliah.

DISCLAIMER : Statements contained in this website have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products or testimonials are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.