Zinc dan Keguguran Rambut

Anda pernah tak mengalami masaalah seperti ini :
1.banyak rambut melekat pada sikat selepas menyikat rambut
2.bangun pagi banyak rambut gugur di bantal
3.Di lantai banyak helaian rambut setiap kali vacuum lantai.

Sebab saya pun sebenarnya mengalami masaalah yang sama.Runsing pulak bila tengok rambut banyak banyak dah hilang.lama lama botak..hehehe..so saya mula mencari punya dan fikir how to solve.nanti rambut dah kurang tak shantekkk lah lewwww
Bagi yang bertudung okay sikit laa..tapi lelaki ? Tak kan nak serkup ng baldi ngeh ngeh ngeh..
Punca rambut gugur sebenarnya dari banyak faktor, antaranya :
1.Perubahan Hormon
    Biasanya hormon ni tidak berubah suka hati dia jer..hehehe.tapi disebabkan oleh faktor pregnancy bagi perempuan,perberhentian pil kawalan kelahiran ataupun mula mengalami monopouse
2.Keturunan
   Faktor genetik juga menyumbang kepada masaalah kebotakan samaada kalangan lelaki atau perempuan.
3.Tekanan @ penyakit
   Ketegangan akibat stress atau kulat juga boleh menyumbang masaalah ini.so elakkan ketegangan yerr
4.kesan ubat ubatan
Ini biasanya terjadi jika kita under medication seperti kimoterapi,pencair darah atau ubat kawalan tekanan darah.
5.Amalan pemakanan
Antara penyumbang langsung adalah sebenarnya dari diet kita yang kurang seimbang.

Masaalah ini sebenarnya anda mampu rawat dengan shaklee.
Antara product yang di syorkan bagi masaalah ini ialah
1.zinc complex
2.Esp
Zinc complex shaklee mampu mengaktifkan lebih dari 200 jenis enzime yang merangsang pembentukan sel bdan termasuk sel rambut.

Bagi yang berminat, boleh hubungi saya :
Email:aini.q@live.com
Hp : 016 4192459

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s